Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
Snickers-brownies
© Robine van Tilburg

Allesbehalve droog!

RECEPT: deze Snickers-brownies zijn fe-no-me-naal

Robine van Tilburg
Robine van Tilburg chef online

Op zoek naar het allerlekkerste recept voor brownies? Gevonden! Deze Snickers-brownies zijn allesbehalve droog. Maken!

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

Dit heb je nodig voor 9 brownies:

  • 200 g pure chocolade
  • 100 g boter + el pindakaas (vergeten te zeggen in de video, oeps)
  • 3 eieren
  • 100 g donkerbruine basterdsuiker
  • 100 g witte kristalsuiker
  • Lekje vanillearoma
  • 120 g zelfrijzende bloem
  • Snuf zout
  • 100 g snickers (+ extra voor erop)
  • 50 g gezouten pindanootjes
  • 40 g pindakaas

Zo maak je ze:

  1. Verwarm je oven voor op 180 °C.
  2. Smelt de pure chocolade samen met de boter en een eetlepel pindakaas in de microgolfoven. Roer zeker om de 30 seconden, zodat de chocolade niet aanbrandt.
  3. Mix de eieren samen met de suikers in je keukenmachine of met de handmixer. Voeg ook het vanillearoma toe en mix tot je een lichtbruin, schuimend beslag krijgt.
  4. Voeg het gesmolten chocolade-botermengsel erbij en mix tot alles volledig onder elkaar gemengd is en je een bruin beslag krijgt.
  5. Zeef de bloem over het beslag en voeg het zout, de Snickers in stukjes en de pindanootjes toe. Meng onder het beslag met een pannenlikker tot je geen stukjes bloem meer ziet.
  6. Neem er een vierkant browniebakblik bij en bekleed het met bakpapier. Stort het beslag uit in het bakblik.
  7. Zet de pindakaas een half minuutje in de microgolfoven en verdeel het over het beslag. Maak met een tandenstoker mooie swirlvormen.
  8. Verdeel nog enkele plakjes Snickers over je beslag.
  9. Zet je brownies voor 30 minuten in de oven. Zo krijgen ze de perfecte structuur: nog een beetje nat en allesbehalve droog.
  10. Snij de brownie aan. Dat kan in 16, 12, 9 of 2 stukken. Who cares?
  11. Smullen!

Met dank aan Albert Heijn en KitchenAid

Meer Koekenbak-recepten:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '